Student - 20 december 2011

Wie wordt de beste docent van 2012?

De genomineerden voor de Teacher of the Year Award zijn bekend gemaakt. In de race zijn Frits Claassen, Jan Willem van Groenigen, Ljiljana Rodic-Wiersma, Marthijn Sonneveld en Huub Savelkoul.

teacher_2011-310x290.jpg
Huub Savelkoul (hoogleraar Celbiologie & Immunologie) en Jan Willem van Groenigen (universitair hoofddocent Bodemkwaliteit) zijn geen onbekenden in de shortlist, die is opgesteld door een studentenjury. Savelkoul is vier keer eerder genomineerd. Voor van Groenigen is dit de tweede keer dat hij in de top vijf staat. De overige drie docenten zijn nieuwkomers.
Frits Claassen is universitair docent bij Logistics Decisions & Information Sciences en daarmee de enige kandidaat uit de sociaal-wetenschappelijke hoek. Rodic-Wiersma (Milieutechnologie) en Sonneveld (universitair docent Landdynamiek) zitten net als Van Groenigen bij Omgevingswetenschappen. Savelkoul is verbonden aan Dierwetenschappen.
De winnaar van de TOTY-Awards zal bekend worden gemaakt op 17 januari, tijdens de nieuwjaarsborrel van de studentenraad. Alle genomineerden krijgen 2500 euro, een oorkonde en een juryrapport. De winnaar krijgt een replica van De Leermeester, waarvan het origineel voor het gebouw De Leeuwenborch staat.
Vorig jaar won Gert Peek de Teacher of the Year Award.