Student - 8 januari 2010

Wie is die man die op zondag de soja snijdt?

Hallo maatschappelijk geëngageerde studenten en medewerkers van Wageningen UR, lust u graag een stukje vlees op zijn tijd of laat u dat liever liggen voor een sojaprakje?

Nogal veel van u schijnen de tweede 'lifestyle' aan te hangen, want het is niet slechts een vleesloos dieet. Het hele leven dient in het teken te staan van vegetarisme, Inclusief het bekeren van vleeseters.  Minister Cramer probeert daarin een voorbeeldfunctie te vervullen: geen vlees of vis meer bij officiële diners. Hier was de Partij van de Dieren zo over te spreken dat ze prompt een motie indienden dat alle ministers dat voortaan zo moesten aanpakken. Deze motie is verworpen. Thieme rook toch bloed en vuurde achtereenvolgens deze vragen op de ministers af.
Kent u het besluit van Cramer? En deelt u de mening dat plantaardig voedsel milieuvriendelijker is? Wilt u dan Cramers voorbeeld volgen en voortaan vegetarisch dineren? Of zou u bereid zijn om de catering op zijn ministerie een "meer plantaardig karakter" te geven? En als u daar allemaal 'nee' op antwoordt, zou hij dan ten minste één vleesloze dag per week willen invoeren?
Waarschijnlijk zien de ministers er helemaal geen brood in om tweederde van de menukaart te schrappen. Dit agressieve gedrag van de vegetariërs zet de ministers voor het blok. Het dringt ze een voorbeeldfunctie op waar ze niet om gevraagd hebben en ook nog eens voor een hoger doel dat wellicht niet de hunne is. Geen nette manier om met elkaar om te gaan. Moresagent Beatrijs wordt doodgegooid met vragen van niet-vegetariërs die zich in het nauw gedrongen voelen. Namens deze gelijkgestemden wil ik vegetariërs zeggen: wij respecteren uw levensstijl, maar dring het ons niet op. Vanavond boerenkool met worst daarop.
Bron: HOP