Student - 12 januari 2016

Wie geeft de WEpods hun naam?

tekst:
Roelof Kleis
11

Vrijwel dagelijks rijdt de WEpod voorzichtig rondjes op de campus. Wie een passende naam voor het voertuig bedenkt mag over twee weken een keertje meerijden.

Dat meerijden gebeurt over twee weken, op donderdag 28 januari. Op die dag komt minister Melanie Schultz van Haegen een testrit maken op de campus. De minister komt om zich persoonlijk op de hoogte te stellen van het Gelderse experiment met rijden zonder chauffeur. Dat kan dus in een voertuig met een door jou bedachte naam op de buitenkant. Elke student, medewerker van Wageningen UR of ieder ander die in Wageningen of Ede woont, werkt of studeert mag meedoen.

De naam moet volgens de organisatie wel aan een paar criteria voldoen. De naam moet een relatie hebben mobiliteit of innovatie, moet passen bij de regio FoodValley, moet internationaal toepasbaar zijn (maar mag ook in het Nederlands) en moet niet aanstootgevend zijn. Er zijn twee WEpods en dus worden er twee namen gezocht. De winnaars van de prijsvraag mogen – na de minister – met een van de ritjes mee. De WEpods rijden tussen 14.00-16.00 uur rondjes op de campus. De naam moet voor 26 januari naar eigennaam@wepods.nl worden gestuurd.

Tijdens het bezoek van de minister laten diverse onderdelen van Wageningen UR zien wat ze op het gebied van robotica in huis hebben. Zo laat de leerstoelgroep Farm Technology twee robots en een drone zien. Ook Glastuinbouw, Food & Biobased Research en het Laboratoirum voor Geo-informatiekunde en Remote Sensing zijn van de partij. De presentaties vinden plaats in Zodiac.

Re:acties 11

• Arianne

Moby & Dick (al zal die laatste er niet door komen vanwege de betekenis in het Engels)

• Tinka Murk

Van hot naar her

(Als een koetsier vroeger wilde dat zijn paard naar links ging zei hij her of haar, hot betekende 'naar rechts'. Van hot naar haar/her betekent dus eigenlijk 'van rechts naar links', en kreeg later de figuurlijke betekenis 'overal heen'.)

• Patrick

R2 en D2

• Fret

Hans en Grietje

• Roelof Kleis

Al of niet serieus bedoelde inzendingen: graag ook naar eigennaam@wepods.nl.

• Wieger

Knabbel en Babbel

• Hans

De SRV-wagen (self riding vehicle)