Student - 15 oktober 2015

Where is my country?

tekst:
Albert Sikkema
3

Studente Arlene Barrantes Romero uit Costa Rica keek raar op toen ze onderstaande foto in Orion zag. Bestaat Centraal Amerika en mijn land nog wel, vroeg ze zich af.

Nederlanders zien niets bijzonders in deze foto. Ze hebben geleerd dat er zeven continenten zijn, waaronder Noord- en Zuid-Amerika. In de Spaanstalige landen gaat men er echter vanuit dat er zes continenten zijn. ‘Amerika is één continent, maar jullie delen het op in twee’, aldus een verbaasde Barrantes Romero. ‘En waar kom ik dan vandaan, Noord- of Zuid-Amerika?’, vraagt de studente uit Costa Rica zich af. Alle Latijns-Amerikaanse studenten in Wageningen kijken raar op bij deze foto, denkt Ralf Hartemink die de foto kreeg aangereikt van Barrantes Romero.

Re:acties 3

 • Bart

  De Tico's die ik ken, vinden dat Costa gewoon bij Noord-Amerika 'hoort'. Zie ook https://nl.wikipedia.org/wiki/Zuid-Amerika#/media/File:LocationNorthAmerica.png
  De grens tussen Noord en Zuid Amerika wordt door de meeste kaarten en atlassen geplaatst bij het Panamakanaal.

  Reageer
 • Antoon VALCKX HOEX

  Aangezien de USofA zich altijd presenteert als America, is er een onderscheiding ontstaan: Midden of Mezo America en Latijns America, waar de spaanse taal overheersend is.
  Ook de Canadezen zouden zich misdeeld moeten voelen, ingeklemd tussen de USofA. Uiteindelijk heeft bijna iedereen met dit soort "discriminatie" te maken. Buiten Nederland wordt ik als Limburger toch als Hollander aangesproken.

  Reageer
  • GT

   *word

 • Reële rover

  "North America: 3 nationalities"

  Mag jij raden of je bij North of South gerekend wordt... toch niet zo moeilijk zou ik zeggen

  Reageer

Re:ageer