Nieuws - 25 juli 2002

Westra door val van fiets niet naar WK-roeien

Westra door val van fiets niet naar WK-roeien

Zijn droom viel op 30 juni in duigen. Bij een val van zijn fiets brak Argo-roeier Eelke Westra een botje in zijn duim. Kwalificatie voor de Wereldkampioenschappen roeien zit er niet meer in. Met een hand in het gips werkt hij nu aan zijn afstudeervak.

Het gebeurde na een overwinning op de Amsterdamse Bosbaan van het team dat hij coacht. Terugfietsend over een onverharde weg ging hij onderuit. De pijn in zijn hand kwam van een breuk in zijn duim. Westra: "Ik heb een dag flink gehuild. Maar je moet er niet te lang bij stil blijven staan. Voor mijn roeipartner Michiel van Eupen is het ook triest."

De onfortuinlijke roeier probeert nu thuis zijn conditie op peil te houden met buikspieroefeningen en de hometrainer. "Al mag ik dan kleine gewichtjes vasthouden, je gebruikt toch zes weken die arm niet. Einde seizoen dus. Maar het ging dit eerste jaar met Michiel zo goed dat ik nu extra gemotiveerd ben voor volgend jaar", aldus Westra. Michiel van Eupen probeert zich volgende week met een ander alsnog te kwalificeren in de lichte twee zonder. | Y.d.H.