Organisatie - 1 januari 1970

Werkplekken Dierwetenschappen blijven onder de maat

De kwaliteit van de afstudeerwerkplekken bij kenniseenheid Dierwetenschappen zal de komende jaren problematisch blijven. De kenniseenheid zit financieel aan de grond en verwacht binnen een of twee jaar geen verbetering.

Dat blijkt uit een mondelinge rapportage van rector prof. Bert Speelman van het overleg tussen de directie van de kenniseenheden en het college van bestuur.
Bij de meeste kenniseenheden is te weinig plek voor afstudeervakkers en is de kwaliteit van het meubilair onvoldoende. De kenniseenheden zijn zelf verantwoordelijk voor de werkplekken van studenten en medewerkers. De studentenraad had het college van bestuur gevraagd de kenniseenheden hierop aan te spreken. Speelman is niet van plan de situatie te verbeteren door met geld te gaan schuiven. ,,Ze hebben de verantwoordelijkheid op zich genomen. Wij kunnen alleen vragen naar de vorderingen.''
Kenniseenheid Plantenwetenschappen zei dat de problemen binnen twee jaar opgelost zullen zijn. Bij Maatschappijwetenschappen zal de situatie goed zijn na de verbouwing van de Leeuwenborch. Bij Omgevingswetenschappen is de situatie al goed, volgens het management. | G.v.H.