Nieuws - 8 november 2001

Werkplek: Stand in voorlichtingstent

Werkplek: Stand in voorlichtingstent

In de tent die op de voorlichtingsdag, zaterdag 3 november, op De Dreijen staat, trekt de stand van Patio de aandacht door de tropische aankleding. Langslopende scholieren zien Roel van den Berg en Marije ten Napel staan, gehuld in Indonesische kledij. Een ananasplant en een koffieplant, geleend uit de tropische kas van Unifarm, doen de rest.

"Sommige mensen kijken je een beetje vreemd aan of ze lopen met een boog om je heen", zegt Roel van den Berg over zijn uitdossing. "Maar we hebben ook leuke reacties gehad: waar komen die kleren vandaan? Of: wat zie je er grappig uit. Zo bereik je de mensen die je wilt bereiken."

Patio is de studievereniging voor in de tropen ge?nteresseerde studenten. Ze wil het internationale karakter van de universiteit beter voor het voetlicht halen. Van den Berg is tweedejaarsstudent Landinrichting en secretaris van Patio. "Studies met tropische of internationale vakken komen in de studievoorlichting niet zo duidelijk over. Wij hebben scholieren voorgelicht welke vakken ze kunnen volgen met een internationaal perspectief. Sommige mensen wisten helemaal niet dat hier studies zijn met een internationale richting."

In de stand wordt gewezen op de website van Patio, www.tropen.net. Hierop staan stageverhalen, waarin studenten hun praktijkervaringen vertellen. Scholieren kunnen op de site ook kennismaken met problemen en keuzes van mensen in ontwikkelingslanden via het spel Oitap: zullen we olifanten die de rijstvelden vernielen afschieten of in een natuurpark opsluiten? "Het aantal mensen dat zondag de website bezocht was drie keer zo hoog als anders. Meestal zijn het er in het weekend maar tien, nu waren het er dertig", meldt Van den Berg. | M.Hg