Nieuws - 1 februari 2001

Werkplek: Receptie Imag

Werkplek: Receptie Imag

Alle bezoekers die het gebouw van Imag betreden, het instituut voor milieu- en agritechniek, moeten zich eerst bij de receptie melden. Loes Helbers zit sinds twee jaar elke ochtend bij de receptie en heeft het er goed naar haar zin. "Ik ben niet alleen receptioniste, maar ook afdelingssecretaresse. Ik heb als het ware een combi-baan. Elke ochtend zit ik achter de receptie en 's middags ben ik secretaresse. Die combinatie bevalt me uitstekend."

Volgens Helbers moet je een 'mensenmens' zijn om dit werk goed te kunnen doen. "Je moet het natuurlijk wel leuk vinden om met mensen te werken. Er komen hier elke dag veel verschillende mensen aan de balie, met allemaal weer andere vragen. Je moet je flexibel kunnen opstellen. Daarnaast is het van belang dat je verder kijkt dan alleen je eigen instituut, want kennis over andere instituten komt altijd van pas bij het oplossen van problemen. Verder moet je je realiseren dat je vastzit aan ??n werkplek en daar moet je wel tegen kunnen." Helbers vertelt dat ze daar zelf geen moeite mee heeft. "Geestelijke vrijheid vind ik veel belangrijker."

Helbers vindt haar baan erg afwisselend en nooit saai. "De onderwerpen die hier worden besproken, zijn erg interessant. Het is hier bij de receptie soms net een klein informatiecentrum. Ik krijg zoveel verschillende vragen, van heel simpel tot vragen over ingewikkelde technische zaken. Het is leuk om voor iedereen een goede oplossing te bedenken." | E.L., foto G.A.