Wetenschap - 7 november 2002

Werkplek: Receptie Bestuurscentrum, Wageningen

Werkplek: Receptie Bestuurscentrum, Wageningen

Wanneer je het Bestuurscentrum aan de Costerweg binnenkomt valt er wat op. De receptionisten zitten niet meer achter glas. Receptioniste Lily Beenen vindt het erg prettig, al heeft ze nu wat meer last van wind en tocht. De nieuwe voorziening is maar tijdelijk, volgend jaar komt het nieuwe ontwerp. Beenen: "Ze wilden hier iets met veel glas. Ik zei 'zoek maar een andere gek voor in zo'n aquarium'." Maar is dat niet veiliger voor agressieve studenten of werknemers? "Dacht je dat ik daar bang voor was!" De receptie is nu een half ronde tafel met twee werkplekken. "We hebben nu een aanzienlijk breder tafelblad, zodat ik mijn nek en armen beter kan bewegen. We zitten niet meer bij elkaar op schoot." De tijdelijke voorziening kwam er dan ook vanwege de Arbo-wet.

Zo dicht bij de deur zien de receptionistes iedereen binnenkomen. "Je kent iedereen, dat is een feit." Naast het voeren van de koikarpers doen ze de tijd-, ziekte- en verlofregistratie, de inkoop en de verzekeringen van buitenlandse reizen. En natuurlijk de schadeformulieren. Zo kwam er eens iemand voor zijn kwijtgeraakte zwembroek. "Hilarisch, ik zie hem zo voor me, zonder zwembroek het zwembad uitkomen." Beenen vertelt dat ze echt van alles komen declareren: gestolen kampeeruitrustingen uit de auto, terwijl ze toch echt in een hotel slapen. Of een gouden ketting die van iemand was gestolen tijdens het slapen in de trein.

Binnenkort verandert er nog meer in het bestuurscentrum; er komt een draaideur en een nieuwe vloer. De plantenbakken in het atrium maken plaats voor twee olijfbomen. Beenen: "En ik stap er over vijf jaar uit." | E.T.