Nieuws - 17 januari 2002

Werkplek: Receptie Alterra West

Werkplek: Receptie Alterra West

"Ik heb de mooiste werkplek." Marian Bennis meent wat ze zegt. "Moet je er niet aan wennen dat de receptie zo open is, vroegen mensen me wel in het begin. Maar ik heb het nooit als negatief ervaren. Ik vind het juist positief."

Achter de grote, ronde balie is Bennis het aanspreekpunt voor iedereen die Alterra West in- en uitloopt. "Er komen veel buitenlandse bezoekers, studenten en mensen uit het zakenleven." Maar het zijn niet altijd goedwillende personen. "Mensen willen wel eens gaan zwerven, het gebouw 'verkennen'. Dan mist iemand opeens een laptop. We hebben een tijd gehad dat er veel meegenomen werd, maar de dader is naderhand gepakt." Bennis werkt parttime. 's Morgens vroeg en 's avonds zit er iemand van een beveiligingsdienst.

Bennis doet veel verschillende dingen op een dag. Ze vangt bezoekers op en wijst ze de weg. Op een beeldscherm houdt ze de dienstingang in de gaten en ziet wie daar aanbelt. Ze verzorgt de zaalreserveringen, het beheer van de dienstauto's en verkoopt treinkaartjes. Keer op keer gaat de telefoon en haar bureau hangt vol gele memobriefjes. Af en toe gaan plotseling de toeters en bellen voor de bedrijfshulpverlening af. De ene keer is het een dansende centrifuge die het alarm laat afgaan, de volgende keer de stof die vrijkomt bij het leggen van de vloerbedekking, in het begin nog wel eens van een sigaret van iemand die de brandmelder wilde testen.

De mooiste herinneringen heeft Bennis aan de dag dat koningin Beatrix het gebouw kwam openen. ,Ik zat hier achter de balie en zag haar binnenkomen. Ik kon haar goed bekijken. Ze was heel charmant." | M.Hg, foto G.A.