Nieuws - 29 maart 2001

Werkplek: Onderwijsgebouw De Dreijen

Werkplek: Onderwijsgebouw De Dreijen

Sjef Molinj, student biotechnologie, is in de hal van het Onderwijsgebouw De Dreijen bezig zijn e-mail te bekijken. "Ik doe dat wel vaker tussen de colleges door. Op dit moment kijk ik of er mail tussen zit voor het werkstuk voor het practicum voor biochemie", zegt Molinj. Soms typt hij hier ook voor zijn werkstukken. "Lang zit ik hier niet. Iedereen loopt hier door de gang en dat stoort." Iedere student heeft op het netwerk een vrije plek op de server. "Die schijfruimte is niet groot, maar het is wel handig als je een keer geen diskette bij je hebt."

"Ik kan bijna altijd wel op een computer terecht om m'n mail te checken of informatie op te zoeken via het web. Alleen tussen de middag is het druk. De computers zijn allemaal prima en de programma's die ik nodig heb, staan er op", zegt hij terwijl hij de programma's in het startmenu bekijkt. "Je moet wel een koptelefoon meenemen als je met geluid wilt werken. Dat is maar goed ook, anders zou je hier helemaal gek worden."

Thuis, op de Nobelweg, heeft Molinj wel een computer maar geen internetaansluiting. "We wonen met vijftien man in een studentenflat met maar ??n telefoonverbinding. Als iedereen er gaat internetten, ben je nooit bereikbaar. Een kabelaansluiting is voor ons geen optie, want onze flat gaat binnenkort plat." | E.W., foto G.A.