Nieuws - 8 maart 2001

Werkplek: Kamerbalie WSO

Werkplek: Kamerbalie WSO

Sinds een jaar werkt ir. Eveline Beij, ex-student van Wageningen Universiteit, als enige betaalde kracht bij de kamerbalie van de WSO. "Ik ben door iemand benaderd met de vraag of ik het niet leuk vond om voor de WSO te komen werken. En dat leek me inderdaad wel gezellig." Het werk bevalt haar goed. "Ik houd me met verschillende dingen bezig. Ik zit elke dag van tien tot vier achter de balie. Ik neem de telefoon op, sta mensen die binnenlopen te woord en probeer hen verder te helpen als ze problemen hebben. Verder zoek ik zaken uit en schrijf daar wel eens over in Arion, het ledenblad van de WSO. Ik heb een tijdje geleden bijvoorbeeld een artikel over brandveiligheid geschreven en nu ben ik bezig met een verhaal over anti-kraakwonen."

Augustus is volgens Beij de meest hectische maand. "Dan is het hier ontzettend druk. Alle nieuwe studenten die nog geen kamer hebben, komen hier langs. Helaas lukt het lang niet altijd om iedereen te helpen, maar we doen ons best."

Op het moment wordt de kamerbalie het meest bezocht door MSc-studenten. Ook komen er woningzoekenden binnen die plotseling op straat staan, zoals asielzoekers of mensen die in scheiding liggen. "Er komen hier inderdaad heel veel verschillende mensen binnen, met ook allemaal weer hun eigen problemen. Het is een uitdaging om voor iedereen een goede oplossing te bedenken", aldus Beij. | E.L.