Nieuws - 20 december 2001

Werkplek: Hal Computechnion

Werkplek: Hal Computechnion

Hij staat er weer. Als vanouds. De zeven meter hoge kerstboom in de hal van het Computechnion.

Een vast team gaat de boom altijd halen, zet hem overeind en versiert hem. Bij de vaste vrijwilligers horen Jaap Booy en Aloys Oostrik van de afdeling ICT van het Facilitair Bedrijf. "Vroeger gingen we vaak met de boswachter en een trekker het bos van ONO in om een mooie boom uit te zoeken", vertelt Oostrik. "Nu halen we hem bij houthandel Jansen voor 75 tot honderd gulden. We hebben hem ook wel eens uit een tuintje gekapt. Die boom stond vlak bij een huis en bij een schuurtje, dus het was nog lastig om hem te kappen en op de kar te krijgen. We hebben toen in colonne gereden met een hele file achter ons aan, want het was een heel brede boom."

Met een man of zes is de boom in een uurtje op maat gezaagd voor de standaard en staat hij overeind in de hal. Het optuigen kost een hele avond. Ze trekken de kerstboom dan naar de balustrades toe, draaien hem en hangen vanaf de eerste en tweede verdieping de klokken, ballen, lichtjes en fonkelende cd's erin.

Over brandgevaar is Oostrik laconiek: "Je moet met vuur uit de buurt blijven. Dat moest vroeger ook al. We hebben het kortgesloten met de beveiligingsman."

De ict'ers zitten midden in een reorganisatie. "De kerstviering en de nieuwjaarsreceptie zijn nu verplaatst naar het Facilitair Bedrijf", zegt Oostrik. "Maar we hebben nog wel een eigen kerstboom", vult Booy aan. "En gl?hwein." | M.H., foto G.A.