Nieuws - 10 januari 2002

Werkplek: Entree Leeuwenborch

Werkplek: Entree Leeuwenborch

"Ik wist niet dat hier brand was geweest." "Is hier een raket ingeslagen?" Zo reageren mensen die nietsvermoedend de Leeuwenborch binnenstappen. De plek waar de hal was met het hok voor de conci?rge en daarachter de kantine, is nu ??n grote bouwput. Deze week wordt het sloopwerk afgerond en dan begint de opbouw.

Het enige wat nog intact is temidden van de puinhopen, zijn de panelen die de conci?rge bedient. Sjaak Alderliesten licht toe: "Het grote schakelbord is de bediening van het licht in alle gangen en de andere openbare ruimtes van hier tot en met de zevende verdieping. Daarnaast zit een paneel met brandmelders. Dan heb je de omroepinstallatie, die door het hele gebouw heen gaat. Die is nog in functie. Bij calamiteiten kunnen we een boodschap omroepen. En dan is er nog de alarminstallatie voor de nieuwbouw."

De nieuwe collegezalen zijn inmiddels klaar en in gebruik. De onderwijsvleugel is ruim en licht. "Luxe", vindt Alderliesten, en hij laat zien hoe je de computertafels in een zaaltje in hoogte kunt verstellen en hoe het licht automatisch aangaat als je het toilet binnenstapt.

In april moet ook de rest klaar zijn. Dan krijgen de conci?rges weer een eigen ruimte op de begane grond, met uitzicht op de ingang. Nu zit Alderliesten tijdelijk op de eerste verdieping. Het is even behelpen tijdens de verbouwing, maar het is de moeite waard. Alderliesten: "Er komt een draaideur, zodat je van de tocht af bent. En er komt hier een nieuwe balie met een nieuw paneel en een nieuwe computer om de mensen in het gebouw te registreren. Het was een ouwe troep hier, maar het wordt allemaal supermodern." | M.Hg, foto G.A.