Nieuws - 25 juli 2002

Werkplek: De Hucht

Werkplek: De Hucht

"Hier zit ik het liefst," zegt Carla van Zwaaij, zittend aan de vergadertafel op haar kamer. "Het is vooral een sociale tafel geworden. 's Morgens wordt hier koffie gedronken met de mensen die er zijn. Ik hecht eraan en volgens mij gaan zij er ook steeds meer aan hechten." De koffietraditie bestaat sinds ze ruim anderhalf jaar geleden bij de leerstoelgroep kwam. "Je probeert altijd iets van jezelf ergens in te leggen." Dat geldt ook voor de details. Als ze koffie schept in het filter van haar grote koffiezetapparaat, strooit ze er wat kaneel bij.

Van Zwaaij is managementassistent bij Sociaal-ruimtelijke analyse (SRA), een van de drie leerstoelgroepen in De Hucht, en doet daarnaast ??n dag in de week vakbondswerk voor Abva-Kabo. Ze houdt zich bij SRA bezig met financieel en materieel beheer en personeelsbeheer en is nu bezig de begroting voor volgend jaar op te stellen. "En ik doe nu ook weer secretariaatswerk zoals de telefoon aannemen en de post openen. Dat was ik al ontgroeid." Bij een vorige reorganisatie van het bestuurscentrum is haar functie als beheerder directie personeel en arbeidsomstandigheden bij de universiteit namelijk opgeheven. Ze werd herplaatsingskandidaat en kwam uiteindelijk bij deze leerstoelgroep terecht.

"Ik werk al sinds 1975 bij de universiteit, de eerste 25 jaar bij een centrale afdeling, maar de leerstoelgroep heeft ook z'n sjeu. De dynamiek is hier anders. Ja, het is een ander soort mensen. Bij Personeelszaken was je allemaal met ??n ding bezig: personeelsbeleid. Hier is het meer divers. De mensen zijn hier ontzettend druk, maar heel bevlogen. Al was de leerstoelgroep een jaar lang hoogleraarloos, mensen gaan toch door en pakken dingen op." | M.H., foto G.A.