Nieuws - 26 april 2001

Werkplek: Computechnion

Werkplek: Computechnion

Jan Vos, systeembeheerder, is belast met het beheer van pc's van de medewerkers in het nieuw te vormen facilitair bedrijf. Er staan op zijn werkplek drie computers naast elkaar. "Hiermee kan ik de klanten onder andere een nieuw wachtwoord geven", licht hij toe. "Dat is afstandbeheer. De meeste problemen moet ik echter ter plekke oplossen." Op een van de andere computers doet hij werk voor het computernetwerk. Vos is samen met zijn collega's tevens verantwoordelijk voor de soft- en hardware op de onderwijsgebouwen.

"Met dit werk ben je vrij mobiel, omdat de systemen over zeventien locaties verspreid zijn. Op sommige locaties kom ik bijna dagelijks. Op andere kom ik maar eens per maand, omdat de mensen daar zelf een hoop doen op het gebied van beheer. Op grotere netwerken als de Born zijn er meer klachten en onderhoud, doordat de groep gebruikers daar groter is en het gebruik diverser", zegt Vos.

Hij doet dit werk sinds twee jaar en heeft het erg naar z'n zin: "Ik heb in feite van m'n hobby mijn werk gemaakt. Toen ik naar deze functie solliciteerde, werd ik tot mijn grote vreugde aangenomen. Eerst kreeg ik een tijdelijk contract, daarna een vaste job. Het leuke aan dit werk vind ik de techniek, zowel soft- als hardware, en de omgang met mensen. Ik heb meer dan honderd klanten, die deels elkaar niet kennen, maar zij kennen mij allemaal en ik hen."

Om RSI te voorkomen, werkt Vos zelf tegenwoordig veel met een computerpen, ter vervanging van muis en toetsenbord. | E.W.