Nieuws - 5 juli 2001

Werkplek: Bibliotheek Leeuwenborch

Werkplek: Bibliotheek Leeuwenborch

Rust en stilte heersen in de bibliotheek van de Leeuwenborch. Langs het raam, achter de boekenkasten, staat een rij tafels. Evert van Amerongen, tweedejaars Economie van landbouw en milieu, zit er te studeren. "Je mag hier niet praten", zegt hij op gedempte toon.

We lopen even naar de kantine, waar hij vrijuit kan uitleggen waarom hij in de bibliotheek zit. "Ik zit in het bestuur van de studievereniging en ik ben hier altijd wel in de Leeuwenborch, in de kelder of in de bieb. Ik woon hier tegenover, in Hoevestein, en in de bieb kan ik rustig studeren. Het eerste jaar heb ik al mijn punten gehaald, mede dankzij de bieb. Dit jaar doe ik het wat rustiger aan. Ik ben nu aan het leren voor een hertentamen Marktkunde en marktonderzoek. Het moeilijkste vind ik genoeg tijd aan mijn studie te besteden. In de zelfstudieweken en tentamenweken zit ik altijd hier. Dan wordt er veel gebruik gemaakt van de bieb; na half elf zijn alle plekken bezet. Tussendoor kom ik er ook wel eens, zoals nu."

Van Amerongen is goed te spreken over de Leeuwenborchbibliotheek als studieplek. "Er staan vrij ruime tafels. Je hebt hier een mooie lege tafel, anders dan thuis. Je kunt er veel boeken op kwijt. En het is hier vrij rustig." Maar eenzaam is het niet. "Ik ken de meeste mensen die hier rondlopen. We spreken geregeld af dat we samen koffie gaan drinken of gaan roken buiten." | M.H., foto G.A.