Student - 5 juni 2008

WerkendWad houdt onderzoek uit de la

Een rapport maken dat niet onder in een la belandt. Deze studentendroom komt uit bij de Leeuwarder opleiding Kust- en zeemanagement. De onderzoeksrapporten en projectopdrachten van studenten zijn vanaf nu makkelijk terug te vinden op de website WerkendWad.nl.

De site maakt zo de door studenten verzamelde informatie makkelijk toegankelijk voor het werkveld. Volgens de maaksters Dorine Miedema en Kim Zuidema moet WerkendWad uitgroeien tot ‘een virtueel kenniseiland waar student en praktijk elkaar ontmoeten’.
Ze hebben WerkendWad niet bedacht, vertellen de derdejaars Kust- en zeemanagement. Drie voorgangers hebben tijdens hun stages al gewerkt aan de ontwikkeling ervan. ‘Wij hebben de site een boost gegeven en het vervolgbeheer geregeld’, vertelt Kim. ‘Ons vakgebied is zo breed en de onderwerpen zijn zo divers dat we met WerkendWad het werkveld inzicht willen geven in wat hier gebeurt. Omgekeerd kunnen bedrijven en instellingen aangeven op wat voor kennis zij zitten te wachten. Zo hebben we een rubriek vraag en aanbod bedacht om studenten en partijen van buiten bij elkaar te brengen.’ VHL Leeuwarden ondersteunt hun visie en betaalt een student om de website in de lucht te houden.
Maar WerkendWad is geen exclusief visitekaartje van VHL, legt Dorine uit. Zij hebben al contact gelegd met Hogeschool Zeeland en de water- en klimaatgerelateerde opleidingen van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden. ‘Er moet een continue stroom van informatie zijn, zodat niemand om de site heen kan.’
Voor studenten kan WerkendWad een extra prikkeling zijn, denken Dorine en Kim. Onderzoeksbijdragen moeten namelijk wel niveau hebben. In het zee- en klimaatgeweld gaat dus ook de zesjescultuur ten onder.