Student - 15 juni 2015

Wereldwijde studentenclub wil Wageningse tak

De International Assocation of students on Agricultural and related Science (IAAS) komt tijdens de AID naar Wageningen om studenten te werven. De grootste studentenvereniging ter wereld in de landbouwsector wil opnieuw een Wageningse commissie.

Tot tien jaar geleden waren er Wageningse studenten actief bij IAAS, maar er waren niet genoeg studenten om de commissie te laten overleven, vertelt Lisanne Meulendijks, vicepresident bij IAAS. Volgens Lisanne is IAAS onbekend in Wageningen, maar past de vereniging hier goed. ‘De vereniging heeft twee missies, de eerste is studenten de mogelijkheid te geven om naast hun curriculum praktische kennis over landbouw te verkrijgen, bijvoorbeeld door seminars en exchange weeks in de lidstaten. Zo kunnen de studenten lokale landbouwtechnieken en innovaties leren kennen. De tweede is landbouwstudenten wereldwijd bij elkaar brengen, om zo hun kennis over landbouw uit te wisselen met studenten van over de hele wereld.’

Lisanne denkt dat zowel de universiteit als IAAS er van zou kunnen profiteren als de vereniging weer actief wordt in Wageningen. Om Wageningse studenten enthousiast te maken, heeft de Belgische studente daarom geregeld dat er tijdens de komende AID een kraampje staat van IAAS.

Ook zal de vereniging op 8 juli in Wageningen zijn in het kader van een wereldcongres. In Wageningen zal het gezelschap onder andere een presentatie krijgen over het Wageningse landbouwonderzoek. Wageningse studenten zijn welkom om aan te sluiten.