Nieuws - 14 december 2016

Wereldrecord Monopoly opgenomen in Guinness World Records (video)

tekst:
Marijn Flipse

Het wereldrecord Monopoly spelen op het grootste bord ter wereld heeft een vermelding gekregen op de website van Guinness World Records. Studentenvereniging Ceres ging op 30 november de uitdaging aan om het oude record te verbreken. ‘Het is heel gaaf om te zien dat het nu ook echt op de site staat’, zegt Janneke Sloet van Oldruitenborgh, president van Ceres.

(Foto: Guy Ackermans)

Het vorige Guinness World Record was sinds januari in handen van een school in Californië. Vanwege het 80-jarig bestaan van het spel werd het daar gespeeld op een bord van 744 vierkante meter. In Wageningen speelden studenten het spel op een bord van 30 bij 30 meter. Goed voor een nieuw officieel record. ‘Het certificaat staat inmiddels te pronken op ons kantoor, we zijn er heel blij mee’, vertelt Janneke.

Speelgoedfabrikant Hasbro Benelux daagde Nederlandse en Belgische studentenverenigingen uit om het record te verbeteren tot 900 vierkante meter. De vereniging met het leukste idee en de beste motivatie mocht de uitdaging aangaan. Ceres won die wedstrijd. ‘Het was wel even spannend dat we moesten afwachten of het speelbord ook echt groot genoeg was. Toen we dat eenmaal wisten viel de spanning weg en konden we het spel gewoon lekker gaan spelen’, zegt Janneke.

De opdracht was om langer dan een half uur op het grootste bord ter wereld te spelen, dat een officiële uitgave van het bordspel moest zijn. Het spel werd gespeeld op de atletiekbaan van de Bongerd. ‘Het is leuk dat de recordpoging zoveel aandacht heeft gekregen, niet alleen voor ons, maar ook voor de universiteit en de stad Wageningen.’

Bekijk hier de video van het wereldrecord.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan