Nieuws - 26 januari 2012

Welterusten

Het perfecte excuus om even een dutje te doen: het is voor de wetenschap! Op initiatief van (oa) de VPRO vindt sinds deze week een nationaal slaaponderzoek plaats. Inzet: beter slapen. Te veel mensen slapen slecht en daar heeft uiteindelijk iedereen last van. U kent ze wel. Dus doen: www.slaapregister.nl. Voor een betere wereld.


Duizelingwekkend
Elke seconde wordt gemiddeld één uur aan video op You Tube geplaatst, meldt New Scientist. Om gevoel te krijgen bij die aantallen heeft de zoekgigant er een leuk filmpje over gemaakt: www.onehourpersecond.com. Een voorbeeld. In de tijd die het jou kost om anderhalve seconde aan uploads te bekijken, maakt Andre Kuipers een rondje om de aarde. Duizelingwekkend.
Uitgekookt
Recessie. Mensen houden de hand op de knip. Ook als het niet nodig is. Wetenschappers ontdekten waarom ook hele rijke mensen minder uitgeven. (tromgeroffel). Bij tegenslag besteedt iedereen minder aan dingen die niet per se nodig zijn zoals reizen, apparaten en sieraden. Daardoor gaat de standaard naar beneden. De superrijken kunnen hoeven dus minder spullen aan te schaffen en zijn dan NOG STEEDS DE GAAFSTE. Slim. Alleen wel jammer voor de economie.
Chaufferen
Stel je voor dat onze eigen rector Martin Kropff studenten een lift aan zou bieden naar de uni. Bij de universiteit Gent is het een feit. Studenten mogen maandag met de rector en de vice-rector naar hun tentamen. Op die dag zijn in Vlaanderen stakingen tegen bezuinigingen van de overheid. Ook in het openbaar vervoer. Midden in de tentamentijd. Wie niet met de rector mee wil kan ook op de campus blijven slapen.