Nieuws - 11 april 2002

Weinig animo voor studentenraad

Weinig animo voor studentenraad

De drie partijen in de studentenraad hebben grote moeite met het vinden van kandidaten. Er zullen dit jaar waarschijnlijk minder kandidaten zijn dan beschikbare zetels in de studentenraad.

De drie fracties, CSF, VeSte en PSF, verwachten samen maximaal tien kandidaten op de been te kunnen brengen. De studentenraad telt twaalf zetels. Oorzaak voor de geringe belangstelling is onder andere de overgang naar de nieuwe studieprogramma's. Veel ouderejaarsstudenten willen hun studie niet een jaar stilleggen omdat zij de oude studieprogramma's volgen waarvan vakken volgend jaar voor het laatst gegeven zullen worden.

Rector prof. Bert Speelman hoopt dat zich de komende dagen toch nog belangstellenden zullen melden: "Het zou heel jammer zijn als we volgend jaar een onvolledige studentenraad zouden hebben. De studentenraad is een gewaardeerde gesprekspartner. Ze doen het erg goed. Bovendien zou ik zeggen, je doet het niet alleen voor de universiteit, je schiet er zelf ook wat mee op. Het is iets wat hout snijdt op je cv. Werkgevers letten daarop." Kandidaten voor de studentenraad kunnen zich tot 15 april beschikbaar stellen. | K.V.