Nieuws - 10 mei 2012

Weggooikunst

Een beheerder van de Radboud Universiteit gooide onlangs per ongeluk een serie tekeningen van Peter Otto (in totaal twaalf bij anderhalve meter groot) in de shredder. Het hing op de gang van de collegezalen. De man herkende het niet als kunst. Paul Dunki Jacobs gooide vorig jaar op onze campus honderd van zijn eigen schilderijen uit een hoogwerker. Weggooikunst, het blijft lastig.

Af!
Amerikaanse wetenschappers van de Emory Universiteit bestuderen hersenscans van honden. Doel is te doorgronden wat honden denken. Hebben honden empathie, weten ze of het baasje vrolijk of verdrietig is? En hoeveel begrijpen honden van onze taal? Gevaarlijk onderzoek. Wat nu als ze ons maar rare snoeshanen vinden. En wat als blijkt dat Fikkie net zo dom is als-ie eruit ziet? Willen we dat eigenlijk wel weten?
Mega-juf
Een fietsendief uit Ede moet wel heel vreemd opgekeken hebben, toen hij op zijn versgestolen kinderfiets werd klemgereden door een vrouw... in Mega Mindy-kostuum. Ze greep de fiets vast en na 'een korte discussie' droop de man af. De Mega-juf, die zich voor een vossenjacht had verkleed, riep tegen omstanders dat ze de man moesten achtervolgen. Maar gek genoeg namen ze haar niet serieus.
Huh?
Studenten van tegenwoordig zijn blijkbaar te lui om hun vinger op te steken als ze een college niet begrijpen. Of ze zijn bang om dom over te komen. Hoe dan ook, daar is nu een app voor waarmee je realtime aan je prof kunt aangeven of je het college begrijpt of niet. Nu maar hopen dat die niet dichtklapt van zoveel feedback.