Student - 4 oktober 2010

Weer internationale studenten in Hoenderloo

Ongeveer zeventig buitenlandse studenten zijn sinds vorige week tijdelijk ondergebracht in een bungalowpark in Hoenderloo. In het Arnhemse openluchtmuseum konden ze op 1 oktober acclimatiseren.

Sommige studenten vinden het koud in Nederland
Voor het derde achtereenvolgende jaar zijn er buitenlandse studenten ondergebracht  in vakantiepark de Miggelenberg in Hoenderloo. Het gaat om ongeveer zeventig studenten die ongeveer een week geleden naar Wageningen zijn gekomen voor een eenjarige professional master aan Van Hall Larenstein.
Dit is het derde achtereenvolgende jaar dat Wageningen UR studenten uit het buitenland in Hoenderloo huisvest. Studenten hadden in het verleden klachten over de afstand. Dat is nu niet anders.
'It is pretty hard to live in Hoenderloo', zegt een Afrikaanse student. 'Het ligt te ver van Wageningen en van de universiteit', vindt ook een Aziatische studiegenoot. Donaldo Alvarez uit Nicaragua is enthousiast over de accommodatie zelf,  maar ook hij vindt het 'een beetje ver'. De studenten worden 's ochtends en 's avonds met de bus heen en weer gereden.
Op vrijdagochtend 1 oktober vertrokken de bussen echter niet naar Forum in Wageningen, maar naar het Openluchtmuseum in Arnhem. De studenten moeten er in groepjes kennis vergaren over de Nederlandse landbouwgeschiedenis voor een introductiemodule.
'Zo kunnen ze kennis maken met groepswerk. Tegelijk komen ze in aanraking met de Nederlandse cultuur en leren ze internet en de bibliotheek gebruiken om informatie te verzamelen', vertelt docent Tracey Campbell. 'Werken in groepen is een nieuwe ervaring. Ook het mondiale perspectief, met mensen uit Aziƫ, Afrika en Latijns-Amerika, levert interessante nieuwe inzichten op', aldus Alvarez.