Nieuws - 17 november 2009

Weblog over landgoed Larenstein

Vier Velpse VHL-studenten maken sinds kort een weblog over landgoed Larenstein. Daarop staan nieuwtjes en foto’s van bijzondere planten en dieren die op het landoed zijn gespot.

albino_kikker.jpg
Sinds begin november staat het laatste nieuws over landgoed Larenstein op het VHL Natuur weblog. De oogst van twee weken: een zwartkopvuurkeverlarve, een rupsendoder, dat is een paddenstoel, een moerasschermbloem bij de heemtuinvijver en een albino bruine kikker in het bos. Die laatste is door zijn opvallende kleur inmiddels waarschijnlijk al lang opgegeten. Ook is de winterrogge ingezaaid en zijn de paden van houtsnippers voorzien. Bovendien hielden de studenten een mini- interview met vogelbeschermer Nico de Haan.
De studenten Bos- en Natuurbeheer, Nico Schavemaker, Tim Endeveld, Tim van Leeuwen en Robin Kraaij, willen met het VHL Natuur weblog het landgoed promoten bij toekomstige studenten. Ze worden daarin bijgestaan door de medewerker onderwijstuin AndrĂ© Hertog, een expert in de Nederlandse flora. Iedereen mag een bijdrage leveren. Nieuws over landgoed Larenstein, liefst met foto, is welkom via: vhlnatuur@gmail.com.