Nieuws - 1 januari 1970

Wb verschijnt niet op Van Hall Larenstein

Het vorige nummer van het Weekblad voor Wageningen UR (Wb 13 van 15 april 2004) is niet verspreid binnen Van Hall Larenstein, het jongste lid van het groeiende groene kenniscentrum Wageningen UR.

Sinds toetreding van Van Hall Larenstein tot Wageningen UR wordt Wb ook op deze instelling verspreid. Diverse bronnen binnen het instituut meldden de redactie van Wb echter dat ze de oplage van Wb 13 hadden aangetroffen in de oudpapierbak van het instituut.
Bas Tadema, hoofd communicatie bij Van Hall Larenstein en door onze bronnen als hoofdverantwoordelijke aangewezen, is stomverbaasd: ,,In de papierbak? Wat raar. Hoe komen ze daar nou terecht?’’ Tadema zegt wel dat hij het weekblad bewust niet heeft uitgedeeld. ,,We hadden vorig weekeinde een open dag. Ik wilde ons ‘verkoopmoment’ niet laten bederven door het Wb. Er stond zo’n naargeestige kop boven dat stuk op de voorpagina. Ik weet niet eens meer welke.’’
Tadema doelt op de kop ‘Schutte: geknoei bij Van Hall en Larenstein’. Het artikel ging over de fraude die de commissie-Schutte bij Van Hall Larenstein was tegengekomen. Een artikel over het speurwerk van de Kamercommissie vormde ook de reden voor het niet verschijnen van het eigen periodiek Lava van Van Hall Larenstein, een week eerder. In dat artikel bekritiseerde Van Hall-directeur Wiebe Wieling de bevindingen van de commissie. Het bestuur van Wageningen UR heeft die oplage laten vernietigen omdat het moeite had met de uitlatingen van de directeur.
De open dag op Van Hall was overigens een succes. Op zaterdag ontving de hbo-instelling 711 potentiële studenten. ,,Verleden jaar waren dat er nog 604’’, zegt Tadema. ,,Wij zijn niet ontevreden.’’ Wat die Wb’s betreft, zo verzekert het hoofd communicatie, die gaan alsnog de roulatie in. ,,Bij de conciërge gaan we stapel neerleggen.’’ Volgens de laatste informatie van Wb zijn ze daar nog niet verschenen. | W.K.