Student - 1 april 2010

Warme maaltijd voor 5 euro

Wageningen krijgt weer een mensa. Vanaf 29 april serveert het Restaurant van de Toekomst op dinsdag en donderdag warme maaltijden voor studenten. Die betalen daarvoor 5 euro. Ze kunnen dan kiezen uit twee tot drie hoofdgerechten en toetjes.

De voedingsmiddelen zijn zoveel mogelijk biologisch en fair trade.
De tijdelijke mensa is onderdeel van een studie naar het effect van feedback op de keuze voor gezond voedsel, vertelt projectleider Marchel Gorselink van Food & Biobased Research. 'Een deel van de proefpersonen, ongeveer vijftien studenten, krijgt een bewegingsmeter en vlak voor het eten feedback via de mobiele telefoon. Wie bijvoorbeeld meer eet dan bij zijn bewegingspatroon past, krijgt te horen dat hij te veel eet.' Ook worden studenten onbewust beïnvloed met onder meer variaties in zout- en caloriegehaltes.
In mei en juni vindt de nulmeting plaats; de studie zelf begint na de zomer en duurt minstens een jaar. Wie mee wil doen, moet zich vooraf laten registreren, marchel.gorselink@wur.nl.