Nieuws - 12 augustus 2010

Warme hap in Forum

In het nieuwe studiejaar start Albron een mensa in het Forum. Studenten kunnen er ’s avonds voor € 3,95 een warme hap krijgen.

iStock_mensa_hap.jpg
Cateringbedrijf Albron start vanaf begin september een mensa in het Grand Café in Forum. Studenten kunnen warm eten bestellen tussen half 6 en 7 uur ’s avonds. De mensa gaat vier dagen per week open, van maandag tot en met donderdag. Een warme maaltijd met salade kost € 3,95, uitbreiding met een soep of een toetje kost een euro extra. Mensabezoekers hebben de keuze uit twee gerechten, waarvan eentje vegetarisch.
 
Enquête
Het aanbod van Albron volgt op een enquête onder ruim duizend Wageningse studenten, uitgevoerd door de Studentenraad. In dit onderzoek stelt 86 procent van de studenten dat ze gebruik gaat maken van een mensa in Forum. De studenten zoeken vooral een plek waar ze goedkoop en smakelijk kunnen eten met vrienden.
Bij een maaltijdprijs van 3,50 euro verwachten Nederlandse studenten vier keer per maand in deze mensa te eten. De buitenlandse studenten geven aan er acht keer per maand gebruik van te maken. Bij een maaltijdprijs van 5 euro halveert het bezoek van beide groepen, blijkt uit de enquête.
Albron gaat ook een afhaalvoorziening in de mensa aanbieden. Ruim zestig procent van de studenten toonde interesse voor deze take away optie.