Nieuws - 25 april 2002

Wageningse zwemmers kampioen

Wageningse zwemmers kampioen

Op de Nederlandse Studentenkampioenschappen zwemmen van 6 april heeft het team uit Wageningen de meeste medailles behaald. Ze wonnen de medaillespiegel met vijf gouden, een zilveren en twee bronzen plakken, terwijl Wageningen nog niet eens een studentenzwemvereniging heeft. Maar daar wordt aan gewerkt.

Twee vrouwen en zes man doken in het Twentebad in Hengelo voor Wageningen in het water. Het leverde op elk onderdeel waar ze aan meededen tenminste ??n finaleplaats op en in vijf gevallen zelfs goud. Als eerste was er de overwinning op de 4x50 meter wisselslag estafette bij de heren. Maarten van Gessel haalde vervolgens goud op de 50 en 100 meter rugslag, Vincent Star goud op de 50 meter vrij en zilver op de 100 meter vrije slag en Reinier Ellenkamp eindigde als derde op de 200 wissel. Bij de dames was er een bronzen plak op de 50 meter vlinderslag voor Annika Asselman. Tot slot wonnen de heren ook nog met overmacht het koningsnummer, de 4x100 meter vrije slag estafette. De zwemmers uit Wageningen waren daarmee tot hun verrassing de beste van de 34 deelnemende verenigingen. De prijs was een fles kruidenbitter. "Die was natuurlijk snel op", aldus Van Gessel.

Wageningen heeft overigens als enige studentenstad geen studentenzwemvereniging. Van Gessel: "Maar we zijn bezig er ??n op te richten. We hebben binnenkort onze eerste vergadering en denken nog na over een naam." Sportstichting Thymos is blij met het initiatief. "Het is goed dat er een vereniging komt die de belangen van de zwemmers behartigt. Het oprichten van een vereniging is overigens niet moeilijk. Je moet bijvoorbeeld langs de Kamer van Koophandel en je moet trainingsfaciliteiten zien te regelen. Als ze zich dan vervolgens bij ons aansluiten, wordt het een echte studentenzwemvereniging", aldus bestuurslid Eelco Hoogwoud. | Y.d.H.