Student - 30 augustus 2011

Wageningse wielrenner zwaargewond na valpartij

Wielrenner Pim de Beer ligt zwaargewond in het ziekenhuis na een valpartij, zondag 28 augustus bij de Ronde van Midden-Nederland. Hij lijkt inmiddels buiten levensgevaar.

Beers.jpg
De Beer, student Internationaal land- en waterbeheer, raakte tijdens de koers van de weg, reed tegen een boom en belandde vervolgens in een sloot. Het ongeluk gebeurde in het Binnenveld in de buurt van Achterberg. Beers toestand was zo ernstig dat een traumahelikopter werd ingeroepen. Die bracht de 24-jarige renner van Jo Piels Cyclingteam naar het UMC Utrecht. Voor zijn leven werd gevreesd.

Maandag verbeterde zijn toestand iets. De Beer liep bij zijn val hele rits verwondingen op: een klaplong, een longbloeding, een hersenschudding, hij heeft van alles gebroken - ribben, een schouderblad, en een zijkant van een ruggenwervel - en diverse kneuzingen. Gister lag hij nog op de Intensive Care omdat het gevaar nog niet helemaal geweken was. Maar hij zou geen hersenletsel hebben.

De exacte toedracht van De Beers val is nog onduidelijk. Door regen en gladde wegen kende de wedstrijd zondag, met start en finish in Utrecht, veel valpartijen.

De Beer combineert al enkele jaren zijn studie met wielrennen en zit zeker in de zomer vooral op de fiets. Na de zomer zou hij aan het derde jaar van zijn bachelor beginnen. Sinds 2010 rijdt De Beer voor Jo Piels. In juni dit jaar werd hij 19 e bij het NK in Ootmarsum.