Organisatie - 1 januari 1970

Wageningse studenten in ‘de Rees’

Een team van tien Wageningse studenten Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen doet in april mee aan de ‘Heineken Race of the Classics’. Aan de zeilwedstrijd, in de volksmond ‘de Rees’ genoemd, doen jaarlijks zo’n vierhonderd Nederlandse bedrijfskunde- en managementstudenten mee.

De Wageningers doen voor de eerste keer mee en behoren bij hun debuut meteen ook tot de kanshebbers. Het schip waarmee ze deelnemen, won vorig jaar.
Op 11 april gaat de race van start. Het team vaart in etappes van Rotterdam via het Belgische Oostende naar de Engelse havenplaats Ramsgate. De zeilrace heeft als doel het bevorderen van de onderlinge contacten tussen de verschillende opleidingen en studenten. Daarom is er in Ramsgate een feest in de Royal Temple Yacht Club, normaal gesproken het domein van Engelse VIP’s. Vanuit Engeland zeilen de studenten richting de finish in Amsterdam.
De studenten staan onder leiding van een doorgewinterde schipper. ‘De boot is van hem en wij leveren eigenlijk de crew’, zegt Michiel Vos, één van de Wageningse deelnemers. ‘Niet iedereen binnen het team is ervaren. We wilden nog intensief gaan trainen, maar dat is er niet meer van gekomen.'
Degene die met het idee kwam om mee te doen aan de zeilwedstrijd was een meisje dat eerst bij Diedenoort studeerde en nu Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen doet, vertelt Vos. Via Diedenoort deed zij elk jaar al mee aan de race, maar sinds de school verhuisd is naar Nijmegen zat ze zonder team.
‘Het was raar dat de universiteit tot nu toe geen team in de race had’, vindt Vos. ‘Ze geven veel geld uit aan promotie van de opleiding, maar aan een dergelijk bekend evenement onder bedrijfskundestudenten doen ze dan weer niet mee.’ Uiteindelijk heeft de universiteit besloten het team te sponsoren. ‘Ik ben blij dat we ons nu ook echt het WUR-team kunnen noemen.’ / TH