Student - 2 februari 2017

Wageningse studenten gaan niet per studiepunt betalen

tekst:
Hoger Onderwijs Persbureau,Vincent Koperdraat

WUR doet niet mee aan een proef waarbij studenten hun collegegeld per studiepunt kunnen betalen. Gisteren nam de Tweede Kamer een motie aan waarbij studenten die door overmacht langer over hun studie doen, minder collegegeld betalen.

Foto: Shutterstock

De motie gaat over een proef waarbij studenten die chronisch ziek, zwanger of gehandicapt zijn ‘flexibel studeren’. Dan mogen ze hun collegegeld per studiepunt betalen (en niet per jaar) en kunnen ze hun eigen tempo kiezen.

Dat leek goed nieuws, maar voorlopig zullen maar weinig studenten ervan profiteren. Zij moeten namelijk studeren aan één van de hogescholen of universiteiten die uit eigen beweging aanhaken bij de proef die het kabinet heeft aangekondigd.

WUR
Wageningen University & Research gaat zich niet opgeven voor de proef. Volgens woordvoerder Simon Vink is het nu te ingewikkeld om mee te doen. 'Zoals wij het nu hebben geregeld kan een student die door overmacht studievertraging oploopt al bij zijn decaan terecht. Samen gaan ze dan kijken welke oplossing de beste is. Dat kan in sommige gevallen een financiële regeling betekenen.'