Student - 10 januari 2008

Wageningse studenten blokken het hardst

Studenten van Wageningen Universiteit studeren volgens een onderzoek van het ministerie van onderwijs gemiddeld veertig uur per week, zes uur meer dan de gemiddelde Nederlandse student. In geen van de sectoren die het ministerie onderscheidt, wordt harder gestudeerd.

Op het hbo werken landbouwstudenten ook harder dan gemiddeld. Zij maken 39 studie-uren, tegen 36 gemiddeld. Alleen techniekstudenten in het hbo werken harder. Zij zeggen gemiddeld 42 uur aan hun studie te besteden.
Dat blijkt uit de studentenmonitor, een onderzoek dat het ministerie van onderwijs jaarlijks laat uitvoeren onder Nederlandse studenten. De resultaten werden vlak voor de kerst gepresenteerd.
Uit het onderzoek blijkt verder dat Wageningse studenten relatief weinig tijd besteden aan een baantje. Gemiddeld acht uur per week, vier uur minder dan het landelijk gemiddelde. Hbo-studenten van landbouwrichtingen werken elf uur per week.