Student - 10 september 2015

Wageningse student stapt amper naar de rechter

tekst:
Hoger Onderwijs Persbureau
3

Steeds meer studenten stappen naar de rechter om een beslissing van hun onderwijsinstelling aan te vechten. In Wageningen heeft het College van Beroep voor de Examens het een stuk rustiger. Dit meldt NOS op 3.

Het College van Beroep voor het Hoger Onderwijs behandelde vorig jaar 350 zaken van studenten die in opstand kwamen tegen een beslissing van hun onderwijsinstelling over cijfers, vrijstellingen of het bindend studieadvies. De verklaring zou schuilen in de toegenomen druk op studenten om snel te studeren. Ze grijpen daarom eerder naar juridische middelen om alsnog een herkansing of inschrijving af te dwingen.

Wageningen komt echter amper terecht in een juridisch steekspel met haar studenten, aldus NOS op 3. Volgens rector magnificus Arthur Mol komt dit omdat het onderwijs in Wageningen kleinschaliger is en er directer contact tussen studenten en docenten. ‘Als er problemen zijn, worden die daardoor eerder aangestipt en opgelost.’

Re:acties 3

• Wageningse student

Zou het misschien ook kunnen komen omdat wij niet echt een bindend studie advies hebben. Of dat wij niet na 5 jaar bachelor van de uni afgekicked worden. Wageningen is vrij coulant dus hoef je ook niet naar de rechter.

• de rechter

Ja, Wageningse studenten zijn niet heel erg scherp nee...

• lekker janken

Als 10% van de Wageningse studenten weet waar en waartegen je beroep kunt aantekenen zal het veel zijn.