Student - 2 december 2015

Wageningse student op televisie

tekst:
Linda van der Nat
3

Het televisieprogramma 'Jan rijdt rond', dat wordt uitgezonden op NPO 3, was gisteren op de campus om Wageningse studenten te bevragen over de klimaattop. Student Marco Dijkstra nam de tv-ploeg mee naar huis.

De masterstudent International Development Studies ontmoet de tv-ploeg van 'Jan rijdt rond' in het Forum, waar hij met zijn medestudenten aan het praten is over de klimaattop. De interviewer wil graag weten hoe nuttig ze de klimaattop vinden en hoe duurzaam de studenten zelf zijn. Eén studente vertelt dat ze net veganist is geworden. Marco koopt nooit nieuwe kleding, 'behalve sokken en ondergoed'.

Marco neemt de televisieploeg spontaan mee naar zijn kamer op De Boerderie in Bennekom, waar hij laat zien hoe duurzaam hij leeft. Ook toont hij de bordjes die hij mee had willen nemen naar de klimaatmars tijdens de top in Parijs. De mars ging echter niet door vanwege de terreurdreiging. In plaats daarvan wilde hij zijn schoenen opsturen. Helaas was hij daar te laat mee, bekent hij.

Kijk het volledige fragment hier.

Re:acties 3

 • Linda van der Nat - Redactie

  Jullie hebben gelijk; Marco woont niet op Droevendaal maar in Bennekom. Ik heb het aangepast in het bericht.

  Reageer
 • Anoniempje

  Ik kan bevestigen dat Marco niet op Droevendaal woont, duurzame mensen wonen op meer locaties ;)

  Reageer
  • Droevendaler

   <<duim op>>

  • Zoutzuur

   Tot zover de research werkzaamheden van de Resource

 • Droevendaler

  Beste Linda,
  het is een leuke reportage, en een leuk stukje van jou, maar waarop baseer je je uitspraak op dat Marco op Droevendaal woont? Dat klopt nl. niet. Om maar iets te noemen: op Droevendaal hebben we geen kelder.

  Reageer
  • Wakker Vlees

   Waarom ziet hij er dan uit alsof hij op Droef woont?


Re:ageer