Wetenschap - 14 juni 2001

Wageningse student heeft onvoldoende sex-appeal

Wageningse student heeft onvoldoende sex-appeal

Het is een algemeen gegeven onder de vrouwen in Wageningen dat de mannelijke Wageningse student niet bekend staat als een rasechte vrouwenversierder. Integendeel, het is triest gesteld met de sex-appeal van de mannelijke studenten. De dames geven hun een 5,2 op een schaal van 1 tot 10 op de erotische ladder.

Vrouwelijke studenten signaleren in de collegezalen afgezakte schouders, bolle doorgezopen bierbuiken in streepjesbloezen, geitenwollen sokken en skeletten die dan zogenaamd een trend volgen: de junkie look. Je kent ze wel, met van die afgetrapte Adidasjes uit de jaren 70, midlifecrisiskapsels, en veel te korte Oost-Duitse trainingsjekkies met daaronder een knellende broek. 'Je zou ze niet eens willen uitkleden.'

Daphne Lugtenborg, studente Ontwikkelingsstudies: "De mannen in Wageningen vallen me echt tegen. Vooral de Bos- en natuurbeheerstudenten zijn regelrechte sukkels. Onder hen is het geitenwollensokkengehalte erg hoog en ze zijn in mijn ogen niet sexy. Voor een leuke jongen kun je beter naar Groningen gaan. Daar loopt nog wel wat lekkers rond." Volgens Lugtenborg is de Wageningse student nog wel te redden: "Ze zouden iets meer moeten doen aan hun kleding, minder bier drinken en meer sporten."

Ecologische hoek

Thierry van de Star, student Milieuhygi?ne, is het hier niet mee eens. "Voor macho's moeten vrouwen in Wageningen niet zijn. Wij praten hier niet over auto's en geld. In Wageningen, maar vooral op Droevendaal, vind je mannen die dicht bij de natuur staan. Je moet een bepaalde erotiek in je hebben om dit te kunnen, een soort natuurlijke sex-appeal. Daarnaast moet je het leuk vinden om lekker aan je lichaam te zitten. Ik heb in Wageningen twee keer een meisje gehad, maar dat is op niets uitgelopen. Naar mijn mening vinden vrouwen heel goed een leuke erotische partner in Wageningen. Ik denk dat ze het dan het beste in de ecologische hoek kunnen zoeken."

Inge Dijkslag, studente Tropisch landgebruik, heeft een uitgesproken mening over de sex-appeal: "De mannen in Wageningen zijn tegenwoordig stijlloos. Ik word er niet warm van. Bij de internationale studentenvereniging Aiesec lopen er wel aardige types bij die wel lopen te flirten. Maar zij pronken teveel met hun strakke Aiesec-imago. SSR-figuren zijn wel aardig, maar erg beroerd gekleed. Allemaal hebben ze hun T-shirt of bloes in de broek. De mannen bij Ceres zien er over de hele linie goed uit en bij Bioprocestechnologie vind je uitersten: zeer aantrekkelijk tot zeer lelijk. Ik kan mijn mannelijke medestudenten adviseren: ontwikkel gewoon je eigen stijl zodat je lekker vlot overkomt." Volgens Dijkslag kun je voor een lekkere man het beste buiten Wageningen zijn, in Groningen bijvoorbeeld.

"Donderdagavond is het uitgestorven in de stad", vertelt Marije Brouwer, studente Voeding en gezondheid. "Er is veel veranderd de laatste tijd. Er lopen alleen maar mennekes rond met mobieltjes en ze zijn niet relaxt. Ik zie eigenlijk geen aantrekkelijke jongens meer, maar dat kan ook komen doordat ik bezig ben met mijn afstudeervak. Vroeger waren er wel spannendere types te vinden maar die zijn nu heel erg schaars."

Ongeschoren

De meeste vrouwen noemen het geitenwollensokkenimago, ongeschoren koppen, lang plakkerig ongewassen haar en oud zweet als oorzaken voor de slechte score bij de mannen op de erotische ladder. Daarnaast hebben de vrouwen wel respect voor de mannelijke studenten zoals ze zijn en begrijpen ze dat de meesten iets natuurlijks willen uitstralen in de gedaante van een langharig wezen dat nooit de kapper bezoekt. Maar sexy is dit niet. De studentes zouden het fijn vinden als de mannen meer aandacht zouden besteden aan lichamelijke verzorging en zich minder conformeren aan de stijl van de studie of vereniging waar ze bij horen.

Als je als Wageningse studente een partner binnen de grenzen van Wageningen zoekt, dan kun je het beste naar de grote studentenfeesten op Ceres gaan of, als je van salsadansen en verzorgde mannen houdt, naar caf? de Vrijheid of Que Pasa. Op KSV zijn de meeste vlotte, vaak zuidelijke jongens te vinden, met wie je meestal een gezellige babbel kunt maken onder het genot van een biertje of twee. Voor 3D-figuren kun je de evenementen van Aiesec bezoeken. Back to nature-types komen aan hun trekken in Droevendaal. Daar vind je ecologische mannen in hun habitat inclusief kippen en geiten. En als je voor het onverzorgde type wil gaan, probeer dan eens de barmannen en stamgasten van Unitas die vijftien jaar na dato nog lopen in gescheurde spijkerbroeken en vale T-shirts met een naam van een zeer onbekende band erop, want dat is cool.

Als tip voor de wanhopige boys die een Wageningse lady aan de haak willen slaan: reis eens af naar Groningen, daar vind je ze bij bosjes.

Eva Boels