Student - 15 mei 2008

Wageningse lopers verslagen door ‘oudjes’ uit Groningen

De missie van Team Wageningen Universiteit is mislukt. De Bronzen Batavier is meegenomen door Groningen. De Wageningse studenten werden ‘slechts’ tweede in de universiteitscompetitie op de Batavierenrace.

Aan de voorbereiding heeft het niet gelegen. Er is extra getraind bij het ochtendgloren en bij selectiewedstrijden werd nog een nieuw talent ontdekt – een korfballer. Met succes was iedereen ingeprent om niet zoals vorig jaar een paspoort thuis te laten en het polsbandje af te laten knippen na een etappe – wat allebei straftijd oplevert – en iedereen stond op tijd aan de start.
Het weer werkte ook nog mee. De nacht was zacht, zaterdag 26 april. Wageningen zat meteen na de start van de estafetteloop van Nijmegen naar Enschede om middernacht al bij de eerste drie. Voor de meefietsers was het in het donker wel aanpoten. De rapste heren liepen ruim achttien kilometer per uur.
Aan het eind van de middag belandde de stroom lopers in de straten van Enschede, waar terrasjes en stoepen goed gevuld waren. Na iets minder dan elf uur kwam de 25e en laatste loper van het Wageningse team over de finish, ruim tien minuten na de Groningers. ‘We hebben ons best gedaan’, zucht teamleider Mischa Petie. ‘Toch mogen we als kleine universiteit best trots zijn op deze prestatie. En we hebben een jong team, waarvan de meesten nog wel een paar jaar meekunnen en dus beter kunnen worden. Bij Groningen liepen veel oudjes.’ Als troost voor de tweede plek kreeg iedereen een sporttas.
Bij het NSK Ekiden en de Veluweloop gaan de lopers weer samen op pad. Maar nu eerst hard op zoek naar een nieuwe sponsor om vervoer naar wedstrijden te kunnen betalen. Het autobedrijf waar ze eerder gratis busjes huurden, gaat zich richten op hockey. Hockey!