Organisatie - 1 januari 1970

Wageningse is ‘student van het jaar’

Lieselotte Heederik is door de ScienceGuide.org, een internetmagazine voor de kennissector, en de landelijke studentenorganisaties LSVB en ISO, verkozen tot Student van het jaar.

De organisaties prijzen Heederik voor haar bijdrage in de afgelopen anderhalf jaar aan de democratisering van de landelijke studentenvakbond UASS in Oekraïne. Heederik was op 26 december in de Oekraïne als waarnemer bij de presidentsverkiezingen en gaat in maart terug om te helpen bij een seminar over institutionele versterking van de UASS.
‘Ik vind solidariteit en betrokkenheid met het buitenland heel belangrijk. Maar de anderen leden van de werkgroep Internationaal van de WSO verdienen deze prijs net zo goed’, relativeert Heederik, die in november afstudeerde in Rurale ontwikkelingsstudies.
Ze vindt het mooi dat rector magnificus prof. Bert Speelman zei trots op haar te zijn. ‘Maar als hij echt zo trots is op de maatschappelijke betrokkenheid van studenten zou hij ook best geld in ons project mogen steken’, vindt ze. Toen ze Speelman op de nieuwjaarsborrel van de studentenraad met haar mening confronteerde, zegde Speelman Heederik toe het idee te zullen bespreken in de raad van bestuur. / YdH