Nieuws - 14 maart 2012

Wageningse hardloopsters verslaan Oxford

Een team Nederlandse studentes, waaronder twee Wageningse, heeft hoge ogen gegooid bij de Hyde Park Relays. Bij de jaarlijkse estafette in het Londense Hyde Park werd het team derde, en bleef onder andere het prestigieuze Oxford voor.

Hyde_park_relay.jpg
Normaalgesproken spelen buitenlandse teams geen rol van betekenis in de Hyde Park Relays. Het is een typische studentenwedstrijd, die iets weg heeft van de Batavierenrace. 'Maar dan een stukje kleiner', vertelt atlete Marlou Bijlsma,  'en er wordt ook behoorlijk hard gelopen.' Behalve een heleboel Engelsen, waren er ook studenten uit bijvoorbeeld Spanje en Polen. Een leuk detail is dat Hyde Park komende zomer het  strijdtoneel is van de triatlon tijdens de Olympische Spelen.
Het Nederlandse team Zeus Dames liep vier ronden van 3,5 kilometer in een tijd van 53.52 minuten. Het team met de twee Tartl├ętos-leden Marlou Bijlsma en Esther Swart was daarmee het snelste buitenlandse damesteam en werd derde in het totaalklassement. De dames moesten alleen Cambridge University (52.59) en St. Marys (53.42) voor zich dulden.
Bata444
Bijlsma ziet de wedstrijd in Hyde Park als opmaat voor de Batavierenrace, de grootste studentenestafette van Nederland. Ze heeft groot vertrouwen in het Wageningse team: 'We hebben een heel sterk team dit jaar, met veel goede lopers.  Winnen gaan we sowieso.' Grote concurrent Groningen is namelijk niet zo goed als voorgaande jaren, zo vertelt Bijlsma. 'Het enige risico is een blessure, dus we kunnen nog wel wat goede reserves gebruiken.'
Wie deel wil uitmaken van dit winnende Batavierenteam, moet hard kunnen lopen.  Vrouwen moeten over 2,5 kilometer gemiddeld 14 km/h kunnen lopen en mannen over  5 kilometer gemiddeld 16 km/h.
Denk je dit te kunnen, mail dan naar batavierenrace@wur.nl om je op te geven.