Wetenschap - 16 mei 2002

Wageningse afgestudeerde kan in studentenkamer blijven wonen

Aio's, studiestakers en tijdelijk werklozen. Zij blijven allemaal hangen in een studentenwoning. Volgens staatssecretaris Remkes van Volkshuisvesting moeten zij plaats maken voor echte studenten. De SSHW heeft echter geen probleem met haar afgestudeerde bewoners.

"Je kunt niet tegen iemand zeggen: gefeliciteerd met je bul en nu wegwezen," vindt Jan Harkema van de SSHW. Volgens hem ligt het huisvestingsprobleem vooral bij de grote studentensteden. "Hier in Wageningen zijn voor studenten geen wachtlijsten van ??n tot twee jaar, zoals in Utrecht. Elke nieuwe student moet binnen het half jaar bij ons kunnen wonen."

Harkema beaamt dat doorstroom naar een eigen woning wel beter kan, maar dat heeft vooral te maken met de grote krapte op de Wageningse woningmarkt. Daarom zoekt de SSHW oplossingen in een andere hoek. "We proberen, waar mogelijk, uitbreiding van ons bestand te realiseren," aldus Harkema. Meer onderdak dus, ook voor de afgestudeerde bewoners. | M.Hk