Student - 24 april 2008

Wagenings team zesde bij de Rees

Twintig Wageningse studenten van uiteenlopende studierichtingen zeilden afgelopen week op de Noordzee tijdens de Race of the Classics.

nieuws_2137.jpg
Het team voer voor het derde jaar op de Oban, een Duitse schoener uit 1905 met 24 slaapplaatsen. ‘Schipper Olaf Broekstra en zijn crew zijn net als wij fanatiek en we liggen elkaar goed’, vertelt teamcaptain Robert Wolting, een student Landschapsarchitectuur die al voor de derde keer aanmonsterde. De zogenoemde Rees ging over drie afstanden van ongeveer honderd kilometer, waarbij ook ’s nachts moest worden gevaren. De eerste etappe van Rotterdam naar Oostende was maandag 14 april. De oversteek naar Engeland woensdag ging helaas niet door vanwege te hoge golven en harde wind. In plaats daarvan zeilden ze terug naar Rotterdam. De Oban finishte zondag in IJmuiden als zesde.