Nieuws - 17 januari 2011

Wagenings protestlied gaat landelijk

De Wageningse studentenband De Langstudeerders heeft het beste protestlied geschreven. Aanstaande vrijdag zingen ze het lied 'Beste meneer Rutte' op het Malieveld ten overstaan van duizenden demonstranten.

27-Hans-%28mini-interview%29.jpg
'Beste meneer Rutte, daar  gaat uw ideaal. Hard werkende studenten die plukt u zo wel kaal. De kwaliteit van 't onderwijs die raakt zo in het slob, met zo'n boete houden we er allemaal mee op.' Met die kekke meezinger heeft het Wageningse gelegenheidsensemble de protestliederenwedstrijd van de LSVb gewonnen, zo werd vrijdag bekend. Hoofdprijs: een plek op het hoofdpodium van de studentenmanifestatie aanstaande vrijdag.


Vorige week vroeg voorman Hans Vermunt zich nog af  of  hij op korte termijn een live-band bij elkaar zou kunnen krijgen voor het optreden.  Inmiddels is duidelijk dat er geen geld is voor goede versterking. 'Er is apparatuur voor de sprekers, maar voor een live-band heb je festivalspeakers nodig. Daarom zingen we nu met een geluidsband. Tenzij er iemand met fondsen komt. '

Om toch goed voor de dag te komen hebben Vermunt en consorten hun opname ge├╝pdate. 'Nu klinkt het wat beter dan de Youtube-versie. We gaan nog wel flink oefenen, want de tekst moeten we feilloos uit ons hoofd kennen', aldus Vermunt.


Wil je weten waarom je ook al weer moet protesteren. Hier vind je het standpunt van de minister president over het hoger onderwijs.

Met de aanmeldingen loopt het storm. Op Facebook hebben zich 10,200 mensen aangemeld voor de demonstratie. Voor de bus vanuit Wageningen zijn al 360 inschrijvingen.
 
En dit is het winnende protestlied: