Student - 10 mei 2007

Wageningers zevende op Bata door pech

De Batavierenrace is voor het Wageningse universiteitsteam op een teleurstelling uitgelopen. Door tijdstraffen werd de ploeg, vorig jaar nog de trotse winnaar van het universiteitsklassement, dit jaar zevende.

De warmte en de administratieve rompslomp speelden de 25 lopers parten bij de Batavierenrace op zaterdag 28 april. De mensen die bij deze estafetteloop van Nijmegen naar Enschede deelnemen aan de universiteitscompetitie, moeten zich ter voorkoming van fraude zowel voor als na hun etappe melden met een identiteitsbewijs. Eén Wageningse loper kwam er echter te laat achter dat zijn paspoort nog in Limburg lag. En de loper die de langste etappe won, was zo uitgeput dat hij vergat zich af te melden.
Het drama was compleet toen een loper ‘s middags in de brandende zon in elkaar zakte. Met een zonnesteek werd Mischa afgevoerd naar het ziekenhuis. Gelukkig mocht hij snel weer naar huis. ‘Ik heb er alleen wat hoofdpijn aan over gehouden’, vertelt hij.
Het Groningse team was dit jaar het snelst. De beste algemene klassering voor een studententeam van Wageningen Universiteit was van WAV Tartlétos (23e), op de voet gevolgd door de sporters van WSAC Ibex (36e).