Nieuws - 7 juni 2007

Wageningers blokken het hardst

Wageningse studenten studeren het hardst van iedereen. Dat blijkt uit de studentenmonitor 2005, een grootschalige enquête onder Nederlandse studenten die het ministerie van onderwijs deze week publiceerde.

52_nieuws.jpg
Wageningers besteden 39 uur per week aan hun studie, acht uur meer dan de gemiddelde Nederlandse student. Ook studenten die een landbouwkundige opleiding aan het hbo volgen, werken harder dan gemiddeld, 37 uur per week. Dat is een uurtje minder dan hbo’ers die een opleiding in de gezondheidszorg doen.
Wageningse studenten zijn volgens de monitor ook de armste van Nederland. Ze hebben per maand 879 euro te besteden, honderd euro minder dan gemiddeld. Dat komt vooral omdat de Wageningers minder betaald werk doen naast hun studie. Maandelijks verdient een Wageningse student 111 euro. Ouders schenken nog eens 190 euro om de gaten in de begroting te dichten.
Agrarische hbo’ers verdienen meer per maand (189 euro), maar krijgen minder van hun ouders (90 euro). Hun inkomsten wijken daarmee nauwelijks af van het landelijk gemiddelde. / Korné Versluis - foto Guy Ackermans

De studentenmonitor 2005 is te vinden op www. minocw.nl.