Wetenschap - 5 juli 2001

Wageningers aantrekkelijker dan VU-studenten

Wekenlang wijzen de mensen me na, telkens als ik een stap buiten Wageningen zet. "Daar heb je er ??n! Met dat vette haar. En die stoppelbaard. En die bierbuik. Een Wageninger!" Dat was een rechtstreeks gevolg van het onderzoekje dat Wb enkele weken geleden verrichtte, en waarin Wageningse studentes het uiterlijk van hun mannelijke collega's een 5,2 gaven. Ik heb het niet laten zien, maar innerlijk heb ik daaronder geleden. De pijn wordt deze week een beetje verlicht. In deze Wb geven de mannelijke Wageningers de vrouwen een 6,6. Gemiddeld geven de Wageningers elkaar dus een 5,9. Da's al beter.

Maar dat ik vanaf nu de Prozac kan laten staan, komt door een artikel in Ad Valvas, het weekblad van de Vrije Universiteit van Amsterdam. Uit een onderzoek van het weekblad blijkt dat VU-studenten het uiterlijk van hun medestudenten een 5,7 geven. Dat betekent dat Wageningers dus 0,2 punten aantrekkelijker zijn dan studenten aan de VU. Wat een opluchting. Er lopen dus nog lelijker exemplaren rond dan ik. Daar bijvoorbeeld. Daar! Een student van de VU! | W.K.