Nieuws - 29 april 2014

Wageninger in ISO bestuur

tekst:
Nicolette Meerstadt

Oud-lid van de studentenraad Aart Claasens neemt komend collegejaar zitting in het bestuur van het Interstedelijk Studenten Overleg. Hij wordt de penningmeester.

Aart is 24 jaar en rondde eind vorig jaar zijn master Biologie af in Wageningen. In 2011 zat hij namens Veste in de studentenraad, en had daarna een bijbaan bij het onderwijsinstituut.  

Het ISO presenteerde deze week haar nieuwe bestuur. Dat drie van de vijf nieuwe bestuursleden al zijn afgestudeerd, is volgens de huidige voorzitter toeval. Je mag tot één jaar na afstuderen bestuurslid worden, vertelt hij. Verder is het opvallend dat alle bestuursleden in een andere stad hebben gestudeerd. Voorzitter Falco Carlesz in Maastricht, secretaris Yvonne Rouwhorst in Groningen,  Rosanne Broekhuizen in Tilburg en Sanne de Jager in Utrecht.

Het ISO behartigt de belangen van studenten uit het hoger onderwijs, namens 31 lidorganisaties in studentensteden in Nederland. De organisatie heeft contacten in de politiek en met universiteiten en hogescholen. De nieuwe bestuurders worden op 28 juni officieel benoemd.

Op de foto van links naar rechts: Sanne de Jager, Yvonne Rouwhorst, Falco Carelsz, Aart Claassens en Rosanne Broekhuizen.