Nieuws - 23 december 2014

Wageningen zoekt de nieuwe Freek Vonk

tekst:
Rob Ramaker

Kun je helder en enthousiast vertellen over je onderzoek? Dan is Famelab iets voor jou. Op 28 januari strijden jonge onderzoekers in Wageningen met elkaar wie de perfecte pitch kan geven.

Ben je een talentvolle onderzoeker en schuilt er in jou een potentiële Robbert Dijkgraaf of Freek Vonk? Meld je dan aan voor Famelab. Deze competitie zoekt wetenschappers die in drie minuten hun onderzoek helder, enthousiast en origineel uit kunnen leggen. Of dit willen leren. Een deskundige jury geeft namelijk feedback.

Famelab streek vorig jaar voor het eerst neer in Wageningen. PhD-student Pádraic Flood blonk hier toen niet alleen uit, maar won prompt de internationale finale op het wetenschapsfestival Cheltenham. Flood was daarna ook één van de sprekers tijdens de academische jaaropening van Wageningen UR.

Het festival vindt op 28 januari plaats in Impulse op de Wageningse campus. De winnaars mogen meedoen aan een masterclass en treden op 21 april aan tegen concurrenten uit voorrondes in Leiden, Groningen en Nijmegen. De eindwinnaar strijdt in juni mee in Cheltenham om de internationale prijzen en mag als wetenschapscommunicator stage lopen bij de NTR.

Inschrijven kan hier.