Organisatie - 1 januari 1970

Wageningen wordt City of Insects

In de week van 18 tot 24 september wordt Wageningen omgedoopt tot City of Insects. Dat is althans het plan van de leerstoelgroep Entomologie die met dit initiatief de Academische Jaarprijs in de Battle of the Universities hoopt binnen te halen onder het motto ‘Geen leven zonder insecten’.

De winnaar van deze prijs, een initiatief van NRC Handelsblad en de onderzoeksorganisaties KNAW en NWO, wordt op 1 juni bekend gemaakt. ‘Maar de reacties op onze oproep om activiteiten in de insectenweek te organiseren is zo groot dat het plan niet de prullenbak ingaat als we de prijs niet krijgen’, benadrukt prof Marcel Dicke.
De entomologen hopen de Rijnstad een week lang in de ban van insecten te brengen en denken daarbij onder meer aan een insectenfilmfestival, insectenkunstmanifestaties, een insectenconcert, insectenmaaltijden, etalagewedstrijden en een open dag van de universiteit. Ook de gemeente en organisaties als de Vlinderstichting worden bij het initiatief betrokken.
De respons is volgens Dicke heel goed. Op woensdagavond 15 maart belegt de leerstoelgroep een informatieavond om de initiatieven op elkaar af te stemmen. ‘We bieden een kapstok aan. Iedereen die hierop met een idee wil aanhaken is welkom.’ / GvM