Wetenschap - 6 juni 2002

Wageningen wint twee keer op rij scriptieprijs stedenbouwkunde

De studenten Landgebruiksplanning Janneke Hagens, Eveline van Leeuwen en Ilya Musters hebben de scriptieprijs gewonnen van de Bond voor Nederlandse Stedenbouwkundigen en Planologen (BNSP). Het is de tweede keer in successie dat Wageningen Universiteit deze prijs in de wacht sleept.

Op de PlanDag van de BNSP, donderdag 6 juni, zullen de studenten de prijs in ontvangst mogen nemen voor hun scriptie Waterrijke toekomst - Inrichtingsprincipes voor Rivierenland 2150. Ze ontwierpen daarin drie scenario's voor het grondgebruik langs de grote rivieren in de toekomst.

Begeleider prof. Arnold van der Valk is ingenomen met de prijs. "Het is nu de tweede keer op een rij. Dat is met onze kleine club een uitstekend resultaat." Van der Valk ziet de scriptieprijs als steun in de rug voor de Wageningse studie, waarin de aandacht voor bodem en ruimtegebruik wordt gecombineerd met planologische beleidsadviezen. | M.W.