Nieuws - 27 februari 2012

Wageningen weer top voor student met handicap

Studenten die hinder ondervinden van een handicap, zijn nog altijd matig te spreken over hun begeleiding. Maar over de universiteiten van Wageningen en Twente hebben ze net als vorig jaar weinig reden tot klagen.

dyslexia.jpg
Bijna acht procent van de universitaire studenten die in 2011 de Nationale Studenten EnquĂȘte invulden, gaf aan een studiebeperking te hebben. De helft van hen is dyslectisch of getallenblind, vijftien procent heeft psychische problemen en tien procent is chronisch ziek. Fysieke handicaps als bewegingsbeperkingen en gezichts- of gehoorstoornissen tellen samen op tot zeven procent.

Net als in 2010 zijn ze het meest tevreden over de Wageningen Universiteit die een 7,2 als rapportcijfer krijgt, en de Universiteit Twente (7,01). Op enige afstand volgt de TU Eindhoven (6,76) die zich in 2011 flink verbeterd heeft. Hekkensluiter van de ranglijst is opnieuw de Universiteit van Amsterdam (5,87) met een nog grotere achterstand dan in 2010.

Het rapport 'Studeren met een Handicap 2011' is samengesteld door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie in Leiden, in opdracht van het expertisecentrum handicap + studie.